Onze natuurlijke supplementen worden stuk voor stuk door ons met de hand vervaardigd en samengesteld. We gebruiken hiervoor uitsluitend grondstoffen van de hoogste kwaliteit die uiteraard voldoen aan de bio-normen.
Heeft u niet gevonden wat u zocht in ons standaard aanbod of heeft u een gecompliceerd geval? Geen probleem! Aan de hand van uw specifieke wensen of het klachtenbeeld van uw paard/verslag van de dierenarts stellen we voor u een natuurlijk supplement op maat samen, al dan niet aangepast aan de normen van het FEI mbt doping positieve stoffen.
We maken uw supplement steeds voor 30 dagen, tenzij anders vermeld.

Natuurlijke Supplementen voor Paarden 

Airway Care

AIRWAY CARE   
                  
Kruidensamenstelling die het volledig ademhalingsstelsel ondersteunt. 
De kruiden helpen hoest te kalmeren, slijmen op te lossen en biedt ondersteuning aan de trilhaarwerking van de luchtwegen, waardoor vocht beter naar buiten wordt gewerkt. Verkrijgbaar in een handig blik en  navulverpakking.

IMMUNOCALM   
                  
Kruidensamenstelling die eczeem gevoelige paarden of paarden die kampen met allergieën volledig ondersteunt.
Jeuk is vaak een heel complex gegeven en er dient rekening te worden gehouden met verschillende aanleiding gevende factoren zoals omgeving, voeding, insecten, mijt,...
De kruiden helpen jeuk te stillen, wonden te genezen, de immuniteit te stimuleren-dewelke in directe verbinding staat met allergieën- en biedt ondersteuning aan het grootste orgaan van het paard nl. de huid.

Artro Care

ARTRO CARE                        

Kruidenmix die hulp biedt bij artrose, spier- en gewrichtspijn, kissing spines,...
Maakt gebruik van natuurlijke pijnstillers en onstekingsremmers om de vlotte beweging van het paard te ondersteunen.

FEI doping positief. 

Joint-Muscle Recovery

JOINT-MUSCLE RECOVERY

Deze kruidenmix heeft als doel de spieren en gewrichten sneller te laten recupereren na zware

inspanningen. 
De samenstelling is niet alleen van nature ontstekingswerend, beschermend voor het gewrichtskraakbeen, maar stimuleert de afvoer van urinezuur en vocht afdrijvend, waardoor verkramping geen kans krijgt. Verder ook anti-reumatisch en maagbeschermend effect.

Digest Care

DIGEST CARE

Deze kruiden bieden ondersteuning bij klachten zoals koliek, gevoeligheid aan maag en darm,  absorptiestoornissen en diarree.
De mix helpt bij darmkrampen, de afvoer van afvalstoffen en draagt bij tot een goede slijmlaag in de maag- darmwand. Daarbij stimuleren ze de goede flora in de dikke darm.

Relax Cool Down Mare

RELAX COOL DOWN MARE
 

Mensen met heftige merries kennen de grillen van hun paard maar al te goed. Sommige merries drijven hun geslachtsdrift zo ver, dat ze agressief of zuur kunnen worden.

Enerzijds werken we libido temperend en anderzijds richten we onze pijlen op stress, hormonale en emotionele onbalans.


Relax Cool Down Stallion

RELAX COOL DOWN STALLION

Deze samenstellingen is gemaakt voor hengsten met een hoog libido en hierdoor heel veel hinder en stress ervaren.

We helpen hen om de geslachtsdrift te kalmeren  en kunnen zo stress, hormonale en emotionele onbalans wegwerken.


Relax, Take it Easy

RELAX, TAKE IT EASY

Met deze samenstelling helpen we paarden en pony's met een emotionele onbalans en snel stress ervaren onder het zadel of op transport.
Met de kruidenmix gaan we uw paard of pony mentaal kalmeren en de emotionele onbalans weer op peil brengen - voor rust tijdens het rijden en de wedstrijden.

Condition Boost

CONDITION BOOST

Deze kruidenmix draagt bij tot een verbetering van de algemene conditie en de immunologische weerstand van uw paard, pony of ezel.

Naast de rijke hoeveelheid vitaminen en mineralen en de natuurlijke ondersteuning van de immuniteit, is deze mix ook efficiënt wanneer uw paard, pony of ezel broze en zwakke hoeven heeft.Reset

RESET

Deze kruidenmix ondersteunt de organen die instaan voor het zuiveren van het bloed en de afvoer van afvalstoffen. Vaak worden de afvalstoffen ook afgezet in de haarfollikels wat jeuk tot expressie kan brengen.
Beschikbaar in een handig blik en in navulverpakking.


Lyme Immunity Boost

LYME IMMUNITY BOOST

Een paard kan besmet raken met de Lyme-bacterie als hij wordt gebeten door een geïnfecteerde teek. 
Om de antibioticabehandeling te ondersteunen werken we in deze samenstelling met uitsluitend natuurlijke immunostimulantia: deze breken de biofilm af waarin de bacterie zich verstopt en gaan het paard ondersteunen in het verdere herstel door de immuniteit en weerstand te boosten.

NIET GEVONDEN WAT U ZOCHT?

Heeft uw paard of pony specifieke samenstellingen nodig door bv een allergie of zoekt u een speciale ondersteunende kruidenmix?

Aarzel dan niet ons te contacteren zodat we samen met u een oplossing op maat van uw paard of pony kunnen samenstellen